Headerbild

Jubileumsdagen avklarad

2015-02-09 i Allmänt

I lördags hade vi den stora jubileumsdagen och firade OLGY Hallsberg 10år. Det var en trevlig och händelserik dag fylld med olika aktiviteter!

På förmidagen anordnades en sprintstafett över 10 sträckor där bästa årskull i OLGY:s 10-åriga historia skulle avgöras. Sträckorna hade olika karaktär och sprangs både utomhus, inne i bollhallen samt inne på själva Alléskolan. Stafetten tände en stor tävlingsglöd hos de flesta och tyvärr kanske lite väl mycket hos vissa. Flera protester lämnades in med klagomål om regelöverträdelser i form av staketklättrande mm. På sista sträckan fick vi också se en mycket tuff slutuppgörelse mellan Anton Östlin i åk11 (första årskullen) mot Oskar Andrén i åk5. Efter en synnerligen regelvidrig spurtduell på slutet som innehåll knuffar både från de tävlande samt lagkompisar flög de båda löparna in över mållinjen i en form av gemensam glidtackling. Den som gled in först var dock Oskar Andrén och efter att juryn inte klarat av att skapa klarhet i alla protester utan ignorerade samtliga så dömdes åk5 till segrande lag i denna rafflade stafett.

 

Segerlaget åk5

Segerlaget i åk 5

Resultat från stafetten


På eftermiddagen anordnades en innebandyturnering med mixade lag mellan årskurserna. Efter gruppspel och slutspel så segrade till slut lag H genom att slå lag G i finalen.

På kvällen var det bankett med middag och en del uppträdanden. Flera elever samt f.d. tränare som inte kunde närvara hade också skickat in videohälsningar vilket var uppskattat.

Tack alla som kom och bidrog till en mycket trevlig dag!

Länk till reportage i Nerikes Allehanda