Headerbild

Rapport från träningsläger i Frankrike

2015-04-01 i Allmänt

Onsdagen den 11 mars åkte hela gänget på OLGY Hallsberg till Fontainbleau i Frankrike för en veckas träningsläger. En kort summering nedskriven av Johanna följer här med information om hur vi hade det i baguetternas land!

På morgonen den 11 mars tömdes elevhemmet på både tränare och elever. Förväntansfulla fyllde vi minibussarna med oss själva och vår packning för att rulla mot Arlanda med slutdestination Bois le Roi i Frankrike. Resan flöt på förvånansvärt bra utan problem, planet gick i tid och alla kom med. Väl framme på flygplatsen i Frankrike rullade varenda väska fram, minibussarna hämtades ut snabbt och smidigt och redan då började de inofficiella minibusstävlingarna. Det var först vid det vandrarhemsaktiga boendet som vi stötte på problem då en missuppfattning gjorde att tränarna snabbt som ögat fick göra om boendefördelningen. Vi hade nämligen fått 6-bäddarsrum istället för 4-bäddarsrum som vi trott, men det löste sig fort och vi kunde snabbt inkvartera oss i våra rum med gröna våningssängar av stål och loft för den icke-höjdrädda.

Morgonen efter vaknade vi upp till en solig himmel och ”guld och gröna skogar” i öronen, låten som var vår väckarklocka under hela veckan. Första dagen började med ett pass för att lära känna terrängen, förstå sig på hur fransmän ritar kartor och få en förvarning på alla de stora stenbumlingarna som vi under veckan träffade på en hel del av. Vi fick också sällskap av en hund med namn Inuk som glatt bekantade sig med oss och sprang efter våra fotbollar. Efter lunch väntade sedan en medeldistans där rivsåren efter taggbuskarna blev många men stämningen var på topp.

Sedan rullade dagarna på med lite sämre och kallare väder och många blev lite frusna då inte heller värmen fungerade i några rum. Vissa lindrade kylan med riktiga långduschar medan andra bara klädde på sig lite extra. Träningarna under dagarna gestaltade sig som bland annat sprint i en förort, uppföljningsövningar och riktigt svåra slingor bland stora stenblock.

På måndagen var solen tillbaka och vi började dagen med frukost i form av baguetter (som alla andra dagar) och yoghurt med söta och goá flingor, innan vi tog oss ut i skogen för att genomföra en av deltävlingarna i Tour de Hallsberg. Denna gång handlade det om medeldistans på samma karta som dagen innan och vi var alla riktigt taggade, dock var en del mer taggade över att eftermiddagen skulle spenderas i Paris! Så efter lunchen som varje dag gav spänning över vad som skulle serveras i den dagliga buffén, förutom osten och baguetterna såklart, begav vi oss in till den så kallade romantiska staden. I Paris tog vi den obligatoriska HOLGY-bilden, vissa besteg Eiffeltornet, gick på stora gatan eller besökte triumfbågen. Några av oss åt också lyxig mat medan andra gick till McDonalds innan det var dax att ta sig tillbaka till tåget och återsamlingsplatsen dit nästan ingen kom i tid..

Den sista hela dagen tillbringades såklart i skogen och började med en keps-OL där vi delades in lag och 6 stycken ”keps-intervaller” var skulle genomföras. Ruscherna gick inte att missta sig på och det köttades tills den allra sista energin åkte ut kroppen. Efter den urladdningen började förberedelserna inför det sista passet på årets läger, en mysig långdistans i sommarvärme innan vi åkte hem för att packa ihop oss inför hemresan.

Vi tvungna att åka olika plan hem och de flesta av oss fick en riktigt tidig morgon för att hinna till flygplatsen i tid. De som stigit upp med tuppen upptäckte att Zara Larsson åkte samma plan, men det var bara David som vågade sig fram för att ta en selfie på nära håll. Vi andra, som fått sovmorgon fick en helt vanlig flygresa hem utan några överraskningar, men nämnas måste att vi var rekordsnabba från planet till minibussen! Det var sedan ett gäng trötta, men väldigt nöjda elever som återförenades på elevhemmet efter resan.  

 

3
Årets lägerfrilla som många av grabbarna körde under veckan


Kartklipp Larchant
Tour de Hallsberg - Teknisk medeldistans i Larchant

 

2
Många stora stenbumlingar såg vi under veckan!

 

4
Massör Åsman kör behandling efter ett av passen.

 

1
HOLGY-bild vid Eiffeltornet då vi turistade i Paris