Headerbild

Skol-SM

2015-10-16 i Allmänt

Helgen den 3-4 oktober avgjordes skol-SM i orientering i Eksjö. Här kommer en liten rapport från dessa tävlingar!

Helgen den 3-4 oktober gick skol-SM av stapeln och såklart befann vi oss på plats i Eksjö för att tävla i våra holgy-tröjor. Vi anlände till Eksjö under morgonen på lördagen och började med att förbereda oss genom att måla oss fina i ansiktet, färga håret blått och ta fram bjällran och tutan för att vara säker på att vi skulle visa upp oss och vår fina sammanhållning till max.

Första tävlingen bjöd på en långdistans där alla kämpade väl. Vi hade fina placeringar i alla klasser. Ludvig Ek lyckades knipa segern i H16 klassen, Hanna Mårtensson blev tvåa i D16, i D18 blev Agnes Westerberg 6a och H18 hade vi 4 killar topp 7. De som spurtade i mål blev påhejade av tävlingens bästa hejarklack och humöret var på topp hos oss alla, så även hos Tompa som fick en järnvägsräls målad på huvudet, det resulterade i att han gick som på räls i skogen och tränarna tog hem den inofficiella titeln ”bästa olgy-tränare”.

SkolSM_2

Våra medaljörer på långdistansen - Hanna Mårtensson och Ludvig Ek

 

På kvällen ägnade vi oss åt att köpa godis, se världscupavslutningen på storbild och äta middag. Lite senare åt vi även kvällsfika innan det var dags att sussa sött och sova inför söndagens sprint.

Sprinten gick inne i Eksjö där tjejtruppen från Hallsberg var decimerad på grund av skador och sjukdomar, men killarna startade som planerat och kunde representera oss ute på banan. Nu efteråt sammanfattar Ludvig det som en rätt teknisk sprint, och även en väldigt bra sprint som gick mestadels på asfalt. Banan avslutades med ett skogsparti, där det var risk att bomma i ett grönområde.

Efter sprinten åkte vi tillbaka till boendet för att duscha och äta mat innan det var dags för prisutdelning. Vi applåderade allra bäst, och vår hejarklack i aulan där priserna delades ut var inte lätt att slå, varken på lördagen eller söndagen. När bussen sedan rullade hem var vi alla nöjda med vår insats. Allra nöjdast var vi med att vi fått visa vilka vi är och även vår fina sammanhållning, och även att vi haft en riktigt härlig helg tillsammans. Vi är ett toppengäng!


SkolSM_1

Delar av toppengänget från OLGY Hallsberg