Headerbild

Skolstart och årets första läger

2021-09-06 i Allmänt

Nu har höstterminen äntligen startat och vi har även hunnit med att åka på ett första litet läger där vi tränat och lekt en del tillsammans.

Efter en första vecka som präglades av inflytt och mottagande av våra nya årskurs ettor följde en andra vecka där det blev lite splittrat HOLGY fokus. Flera elever som hade varit uppe på Jukola valde att stanna kvar uppe i norr i väntan på kommande SM-tävlingar, så den veckan var elevboendet lite halvfullt. Vi andra tränade dock på och hann som vanligt avverka allt från styrka, intervaller och OL-teknik. Under helgen kunde vi sedan följa tävlingarna i Boden som slutade med brons till Lukas Larsson i H18 som också följdes av Johan Mårtensson på fjärde plats. På söndagens stafett var sedan Tilda Palm med och sprang hem en bronsmedalj åt IKHP i damjuniorklassen.

Efter att alla sedan kom på plats hemma på HOLGY så åkte vi ett par dagar på läger till Malmköping. Roligt att träna tillsammans i fin terräng. Martin Regborn, som var en av de som hängde i norra delen av landet veckan innan, hade då ägnat tid till lite banläggning. Vi körde moment-OL, långsträckor samt avslutade med intensiva stjärn-OL intervaller. Hotell Malmköping levererade ett skönt boende med bra mat och vi hann också med en del sociala aktiviteter på kvällen. Ett perfekt uppstartsläger helt enkelt :)
Vi ser nu fram emot resten av höstterminen, men längtar så klart redan till kommande läger under läsåret med förhoppning om både skidläger och möjlighet att kunna åka utomlands!